Internationell utblick

Andelen extremt fattiga har halverats på tjugo år!

Under nästan hela mänsklighetens historia har de flesta levt i nöd och fattigdom. Det lyft ur fattigdom som skett de senaste årtiondena i genomsnitt över jorden är unikt. Andelen människor som lever i extrem fattigdom, definierat som ekonomiska resurser på mindre än tio kronor om dagen, har halverats sedan 1990. Klyftorna är delvis en annan historia. Inkomstskillnaden mellan de rikaste personerna och de fattigaste personerna har ökat: Klyftan mellan individer har vuxit.

Läs artikeln här

 

Årets Katarinahissenpris går till Volontärbyrån. Priset delas årligen ut till ett socialt, etiskt och miljömässigt stockholmsbaserat projekt och prissumman består av intäkterna från Katarinahissen under december.

– Vi är glada att Folksam Fastigheter delar våra värderingar och har uppmärksammat Volontärbyråns arbete för att hjälpa Stockholmare att engagera sig i sin stad och bry sig om sina medmänniskor som volontärer. Vi tror att ideellt engagemang skapar tillit bland medborgarna och bidrar till ett bättre samhälle. Vi hoppas att priset kommer att inspirera ännu fler att hitta ett meningsfullt volontäruppdrag, det mår alla bra av, säger Karin Olsson, ansvarig Volontärbyrån Stockholm.

Volontärbyrån är en ideell verksamhet som förmedlar kontakt mellan volontärer som vill engagera sig ideellt och organisationer som behöver volontärer till sin verksamhet. Volontärbyrån är en del av Forum för Frivilligt Socialt Arbete.

 

Skapad: 2011-01-03 10:13:29

Senast ändrad: 2011-01-03 10:13:29

Share |
Gå till Sensus Gå till ESF Gå till ABF